keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Trip to The Land of Fire and Ice a.k.a Islanti, part 1

Heipodei :) pientä alustusta ensin reissusta.

Mun ja mun hyvän ystävän pitkäaikanen haave oli lähteä Islantiin reissuun, ja tän vuoden elokuussa päästiin sitten toteuttamaan tämä haave. Oltiin reissussa yksi viikko, elokuun ensimmäinen viikko, ja reissu oli yks parhaimmista mitä oon koskaan tehnyt, ellei jopa paras.

Islanti on ensimmäinen maa mistä mulla jäi sellanen ns. kaukokaipuu, sellanen fiilis että pakko päästä takasin. Nähtiin tosi paljon viikon aikana, mut jäi silti niin paljon näkemättä. Ja ollaankin puhuttu että lähetään muutaman vuoden sisällä takasin.

Paras aika Islantiin on lähteä sään puolesta kesä-elokuu- aikavälillä. Sesongin takia lentoliput voi kyllä olla sitten vähän hintavampia. Meille oli kyllä ihan alusta asti selvää, että reissu tulee keventämään kukkaroa, sillä Islanti on yhtä kallis maa kun Suomi, jollei jopa kalliimpi, mutta oli kyllä reissu hintansa arvoinenkin.
Päätettiin sitten siis vuokrata kuudeksi vuorokaudeksi auto, koska se on ylivoimasesti paras tapa nähä oikeeta Islantia, ja myöskin halvin. Päätettiin nukkua teltassa 6 yötä, sillä luettiin, että leirintäalueet on tosi hyviä ja halpoja, eli siinä säästää myös rahaa. Reissua suunnitellessa lueskeltiin erilaisia blogeja ja meillä oli Lonely Planetin kirja myös reissussa mukana, josta saikin tosi hyvä vinkkejä matkan varrella. Oltiin myös onnekkaita, että saatiin Suomesta navigaattori messiin, jossa oli ihme kyllä Islannin tiet ohjelmoituna.


Hyundai piti tiellä
Tärkeimpiä matkajärjestelyjä:

Number one: On tosi tärkeetä olla ees jonkinlainen matkasuunnitelma, sillä viikossa joutuu aika rivakkaa tahtia etenemään jos haluu oikeesti nähä Islantia muuten kun vaan auton penkiltä.

Number two: Kannattaa varautua kylmään ja tuuliseen säähän. Paljon vaatetta mukaan ja kerrospukeutuminen on must. Kannattaa olla myöskin hyvä tuulen ja sateen kestävä teltta, sekä hyvät ulkovaatteet. Ite hankin reissua (ja tietty tulevaisuuttakin) ajatellen GoreTex- ulkovaatteet ja -kengät. Ja kyllä kelpas olla! Ei haitannu tuuli eikä sade :)

Number three: Jos aiot vuokrata auton, kannattaa tehä ensiks paljon hintavertailuja eri yritysten välillä; hinta voi vaihella aika paljonkin. Ja kannattaa ottaa hyvät vakuutukset! (nimim. meiän auton ovi paskottiin reissussa)

Number four: Hyvä kamera! Islannissa avautuu upeita maisemia jokaisen kulman takaa joten kantsii olla aina kamera valmiina.

Sit kun on nää kondiksessa, niin eikun vaan nauttimaan reissusta!


Noniiin, eli kerron tästä nyt vielä meiän parista ekasta päivästä. 

1.8 perjantaina saavuttiin Keflavikiin iltapäivällä mukavan 3,5h lennon jälkeen. Meiät tultiin hakemaan kentältä ja kuljetettiin autovuokraamon toimistoon, josta saatiin sujuvasti vuokrattua meiän varaama auto. Lähettiin ajamaan etelärannikkoa vastapäivään ja ensimmäinen pysähdys oli vesiputouksella nimeltä Seljalandsfoss.

Sinä samana iltana pysähdyttiin vielä toisellakin vesiputouksella, joka oli nimeltään Skogafoss. Oli siinä tytöillä ihmettelemistä ku isoja vesiputouksia oli joka puolella. Loppureissusta se tuntuki sit jo suht normaalilta. :PSkogafoss
Päätettiin ajaa ekaks yöks etelärannikolle pikkukaupungiin nimeltä Vik, joka oli tosi söpö pikkunen ns. ohikulkukaupunki, josta mieleen jäi kaupungin hieno valaistus yöllä sekä upee, musta hiekkaranta.


Aamukävelyllä ja aamupalalla Vikin rannallaEli tässä oli nyt ekaa päivää ja tokan päivän aamua ja seuraavassa tekstissä sitten jäätikkötarinoita ja itärannikon maisemia.


xo Susa