tiistai 28. lokakuuta 2014

Maailman pohjoisin pääkaupunki ja hyvästit (väliaikaiset) Islannille


Hellnar - Arnarstapi
Vikana varsinaisen ajopäivän aamuna tehtiin siis vaellus Hellnar - Arnarstapi välillä ja sitten lähdettiin ajamaan Borgarnesin kautta Reykjavikiin eli Islannin pääkaupunkiin.

Reykjavikissa suunnattiin sit tietysti kuuluisalle Blue Lagoonille, jossa vietettiin muutama tunti. Paikka on ylihinnoteltu mut vähän sellanen must go-paikka. Onhan siellä lämpimässä vedessä aika mukava löllytellä samalla kun siemailee Fresitaa. ;)Yöksi ajettiin viereiseen minikaupunkiin Grindavikiin, jossa nukuttiin leirintäalueella. Aamulla sitten Reykjavikiin palauttamaan auto, jonka kanssa menikin sitten ärsyttävän paljon aikaa sen meiän "kolarin" takia. Paikallinen poliisi ei ollut vielä joko toimittanut vahinkoilmoitusta vakuutusyhtiölle, tai se ei ollut vaan saapunut vielä perille, niin jouduttiin sitten sen kanssa sotkemaan. Mutta loppuen lopuks auton vuokraus meni tosi hyvin ja meiän vuokrayhtiö oli tosi ammattitaitonen ja auttavainen.

Reykjavikin alueella asuu noin 200 000 asukasta ja Reykjavikissa asuukin yli kolmasosa koko maan väestöstä. Reykjavikin yöelämän sanotaan myöskin olevan pohjoismaiden eliittiä, ja sen perusteella mitä me kerettiin nähä, niin huhut pitää kyllä paikkansa. 

Päällimäisenä Reykjavikista jäi mieleen söpöt pienet kahvilat sekä ainutlaatuiset ravintolat. Islannin pääkauppakatu on nimeltään Laugavegur, jonka varrella onkin sitten monenmoisia kauppoja. Reykjavikissa oli paljon pieniä ja tunnelmallisia sisustuskauppoja, halpoja ja laadukkaita vintagevaatekauppoja sekä tietysti ilmasto huomioon ottaen, ulkovaateshoppeja kuten North 66. Oliskin mukavaa jos myös Suomeen saataisiin enemmän kierrätysmentaliteettia, sillä Reykjavikin kaupoissa kaikki vaatteet olivat todella hyvin säilyneitä ja hyvin hoidettuja ja tietysti paljon halvempia kuin alkuperäiset.

Hintaluokka sekä ruoassa että vaatteissa on suurinpirtein sama kuin Suomessa, joten jos haluaa shoppailla kannattaa varata rahaa, kaupat vievät mennessään. ;)

Ite ostin Reykjavikista villapaidan, converset ja vansit ja mekon. Kaikki kierrätettyjä ja täysin uuden näkösiä.

Tykkään muutenkin tosi paljon kaikista vanhoista kaupungeista ja Reykjavikissa oli kivasti yhdistetty vanhat rakennukset ja lisätty moderneja vivahteita.

The Laundromat Cafe. Suosittelen!

Suomi prkl!Camille burgeria ja meikälle hernaria!
KEX hostel/restaurant. Suosittelen myös tätä!
 KEX Hostel/Restaurant on rakennettu vanhaan keksitehtaaseen. Perinteistä islantilaista ruokaa ja erittäin viihtyisä ja tunnelmallinen paikka. Ydinkeskustasta noin 500 m.Kuuluisa penismuseo :D ei kyllä käyty (tällä kertaa)

Meiän guesthouse oli 1km keskustasta ja oli just sopivan matkan päässä. Eipä siellä kyllä paljoa aikaa vietetty, mutta ei löydetty halvempaa näin läheltä keskustaa ja hostelliin ei haluttu mennä.

Reykjavikin yössä ei keretty kun piipahtamaan, kun piti lähteä aikasin hotellille, kun puol neljältä bussi tuli hakemaan lentokentälle. Yleensä en pysty oikeen nukkumaan julkisissa kulkuvälineissä, mut mä vedin iha räkäposkella unta palloon melkein koko kotimatkan kun oltiin keretty "nukkua" n. 1 tunti. Ja kun takana kuusi yötä teltassa + kaikki muu aktiviteetti niin alko jo silmä vähän luppaamaan. :p en ois kyllä varmaan suoriutunu koneeseen ja kotiin ilman Camia :D 


Loppuun vielä pari asiaa mitä kannattaa tietää Islannista kun sinne lähtee.
  • Islannissa on jokaikisessä mestassa mihin meet AINA uimahalli. Ja Islannissa se tarkottaa siis ulkouimalaa lämmitetyillä altailla. Ne maksavat noin 2-4 €, ja käytiin joka päivä jossain uiskentelemassa, mikä oli mukavaa kun pääs kunnolla pesulle ja rentoutumaan.
  • Jos kierrät autolla, ota aux-piuha mukaan ja lataa biisit valmiiksi kuunneltavaksi. Radio ei toimi.
  • Tiet saattavat olla ajoittain huonossa kunnossa plus lampaita kulkee vapaana, joten olkaa valveilla kun ajatte. Joka kulman takana on myös upeita maisemia, joten kannattaa olla valmiina pysähtymään nopeesti.
  • Kielitaidon kanssa ei tarvitse jännittää, islantilaiset puhuvat tosi hyvin englantia ja ovat muutenkin ystävällisiä ja avuliaita.
Siinäpä nyt ne mitä tulee mieleen tällä hetkellä. :) kannattaa myös varautua siihen, että kaikkea ei yksinkertaisesti ehdi tekemään ja näkemään joten kompromisseja voi joutua tekemään.

TOP 10 SOITTOLISTA - ISLANTI

1. Ed Sheeran - I see fire
2. Sia - Chandelier
3. Milky chance - Stolen dance
4. Eva & Manu - Cinnamon hearts
5. Aksim, Karri Koira - Just niin biiberi
6. Tom Odell - Another Love (Zwette Edit)
7. Olavi Uusivirta - Kauneus sekoittaa mun pään
8. Ed Sheeran - Bloodstream
9. Lilly Wood and The Prick - Prayer in C (Robin Schulz)
10. Ed Sheeran - I'm a mess


Ring road - CHECK!


xo Susa