maanantai 27. lokakuuta 2014

Trip to The Land of Fire and Ice, third part

Hola!

On nyt vähän vierähtäny tää kirjottaminen, kun on ollu niin paljon kouluhommia ja duunijuttuja ja stressiä ja vaihtojärjestelyjä ja argh. Onneks olin sukuloimassa Oulussa viime viikolla muutaman päivän niin sai pitkästä aikaa rentoutua hetken. :)

Ihanat naiset
Pakolliset vaihtojärjestelyt alkaa olla pikkuhiljaa kondiksessa. Pitää vielä odotella kielitodistusta ja selvitellä kämppäasioita, sekä ostaa tietysti lentolippu. Ja vakuutuksetkin pitää hoitaa kuntoon. Että on tässä vielä hoidettavaa. :p

Mutta kirjottelen nyt viimesen osan tästä Islannin reissusta, ja sit siirrytäänki hetkeks toisenlaisiin ajatuksiin. :)

VAROITUS! Teksti on melko pitkä :p sisältää myös paljon mahdollista kateutta aiheuttavia kuvia.

Pahottelut myös jos teksti näyttää hajanaiselta kun joku näitten fonttien kanssa nyt pissi..


Ihanan tunnelmallisesta Seydisfjödourista lähettiin ajamaan pohjosta kohti, jossa odotti kauan odotettu valasretki. Matkalla sinne käytiin kattomassa kraateria sekä ajettiin niiden kuuluisien kananmunan hajuisten mutalähteiden ohi. Hajuhan johtuu suuresta rikkipitoudesta ja voin kertoo et autoon lemahti aikamoiset löyhkät.

Ajettiin siis kuuluisalle Myvatnin alueelle, jossa on paljon myös turisteja (Islannin mittakaavassa siis) ja käytiin vähän kävelemässä upeiden vesiputouksien ympäristössä.Dettifoss
Otettiin hempeilykuvia ku kaikki muutki pariskunnat otti xd
Oli muuten aivan jääätävän kokonen toi Dettifoss. Meni silmätki ihan sekasin kun sitä tuijotti, niin kovalla paineella se vesi sieltä alas putoo. Aika hurjaa. On se luonto vaan ihmeellinen. :p 

Selfoss
Meiksi hölkkää kun Cami kuvailee. Ihan kivat lenkkimaisemat :)
Tän jälkeen mentiin käymään Islannin ns. pienemmässä Blue Lagoonissa eli Mývatn Nature Bathsissa. Paikka oli ihan mukava mut ylihinnoteltu ja kananmuna haisi, eikä siinä mitään mut jäi vähän huonot maisemat kun lagoon oli niin kehnosti kuumennettu joissain kohdissa, että iho jopa palo! Auts.

Sittten lähettiin ajamaan pohjosempaan päin Husavikiin, matkalla pysähdyttiin kuvaamaan Godafoss-vesiputous.
Illaksi ajettiin pohjoseen Husavikiin, johon rakastuttiin kyllä täysin. Husavik on pieni kalastajakaupunki, jonka suosio perustuu täysin valas- ja linnunbongausretkiin. Upea, pieni ja tunnelmallinen paikka vei kyllä sydämen. 


Husavikin satama

Ready to meet some whales!


Valas käymässä pinnalla

Paikalliset tutkijat tunnistavat ja seuraavat valaan liikkeitä
Valaan seuraaminen ja näkeminen oli kyllä yks siisteimmistä kokemuksista ikinä. Suosittelen ehdottomasti kaikille!

Sitten ajettiin yöksi Akureyrin kautta (joka on siis big city Islannin mittakaavassa) Varmahlidiin, jossa seuraava aamu alko issikkaratsastuksella. Oli kyllä kivaa! Mun sisänen heppatyttö heräs :D


Peikkoja Akureyrissa
Muumitalo?


Heekkuja...
Hepoilun jälkeen lähettiin ajamaan länsireunaa pitkin Reykjavikiin päin. Matkalla käytiin Erpsstadissa syömässä ihanaa luomujätskiä, omnom. 


Joskus pitää ottaa rennostiStykkishólmurin kautta ajettiin Helissandurin leirintäalueelle yöksi. Leirintäalue oli hyvä ja halpa ja sijottu kuivuneen laavakentän keskelle.

"The Lonely Mountain"


Auringonlasku


Aamun auringonpaiste
Aamulla ajettiin Hellnariin jossa tehtiin kiva 5km vaellus Arnarstapiin ja takasin. Taas kerran upeita maisemia. (ja lisää kuvia:D)
+18 lämmintä!Länsirannikkoa
Nyt taitaa käydä niin et joudunki kirjottamaan vielä yhen tekstin Reykjavikista, kun tuntuu et näistä teksteistä tulee niin pitkiä noitten kuvienki takia. :p koita huomenna kirjotella silleen lyhyesti Reykjavikista, josta tuli kans yks lempparikaupunki..

Loppuun vielä maanantai-illan biisi. https://www.youtube.com/watch?v=nkqVm5aiC28 

xo Susa