sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lähtö lähenee..

Heissulivei!

Oon tässä pikkuhiljaa tajunnu et toi Ranskaan lähtö pikkuhiljaa häämöttää lähitulevaisuudessa. Lähtö on siis 2.1.2015 ja koulu alkaa sit heti seuraavalla viikoll. Hain kämppää yliopiston kampukselta ja nyt vaan ootellaan josko sieltä tulis jotain infoa kämpästä ennen lähtöä. Probably not kun on ranskalaisista kyse mut pitää toivoo parasta. :D

Pieni pakokauhu alkaa jo tulla tässä.. Ei mua se kulttuuri sinänsä jännitä, oon jo asennoitunu siihen et mulla tulee menemään hermo siihen byrokratiaan ja ranskalaisten "saamattomuuteen", mutta se kieli. Mähän oon siis opiskellu ranskaa vitosluokasta lähtien, mutta viimeseen 2,5 vuoteen oon puhunu sitä varmaan noin 10 kertaa.

Sepäs onkin aika pyllystä Suomen kouluissa, että kieliä ei paljon ääneen harjotella. Tankataan vaan kielioppia ja oletetaan et kyl se lausuminen sieltä tulee. Sen takia varmasti monella suomalaisella se kynnys puhua esimerkiksi englantia onki niin korkee. Ite oon onnekas et pääsin kouluun mihin halusin ja sitä kautta englanti alkaa pikkuhiljaa jo olla melkein kun toinen kieli. Mut ranska onki sit iiihan eri asia.. :D se kieli on kyllä poikkeuksien poikkeusten kieli. Huhheijaa. Noh, eiköhän se siellä sitte ainaki pakottamalla tuu jos ei muuten, kun eihän ne ranskikset muuten ymmärrä mua. :p

Tarkotuksena on siis lentää Pariisiin ja sieltä jatkaa matkaa TGV- junalla etelään päin. Kartta kuulemma kannattaa olla mukana niin löydän sitten tieni juna-asemalta koululle. Toivotaan, että siellä on joku vastassa koululla ja saan kämpän sieltä. Haluun mennä sinne jo sillon perjantaina sen takia, että on sitten viikonloppu aikaa vähän asettua aloilleen ja töllistellä ympärilleen.

Kaupunki mihin oon menossa on nimeltään Montpellier. Montpellier on pääosin opiskelijakaupunki ja siellä on ilmeisesti myös tosi kansainvälinen meininki. Asukkaita siellä on noin 260 000 ja se on kaheksanneksi suurin kaupunki Ranskassa. Montpellier sijaitsee 10 km Välimerestä sisämaahan päin, Nizzan ja Toulousen välissä.


Alustavat kurssivalinnat oon jo tehny ja aika paljon markkinointiopiskeluja luvassa. Kurssit kyllä luultavasti muuttuu sitten siellä paikan päällä.

Ainakin mun äiti on tulossa mun pikkuveljen kanssa kyläilemään maaliskuun ja huhtikuun vaihteessa. Kaverin kanssa kans puhuttiin et jos hän lentäis toukokuussa Ranskaan ja voitais sit viettää siellä viikon loma ja sit lennettäis yhessä takasin Suomeen. Yks toinen kaveri on lähössä Madridiin vaihtoon ja oon miettiny et myös siellä pitää päästä käymään. Ja muutenki kantsii mennä Espanjaan nyt kun on kerran ihan vieressä. Pyreneiden vuoriston läpi menee kuulemma joku kaunis junareitti, mikä kyl kiinnostaa ehottomasti.

Tässä muutama kuva Montpellieristä. Netistä otettuja.
Pitää myös koittaa ettii joku sali Montpellieristä. Toivottavasti kampuksella ois ees joku minisali, niin ei tarvis kauheesti maksaa siitä. Aluks aattelin, et no kyllähän mä pärjään ilman salia et lenkkeilen vaan ja teen sit omatoimisesti omalla kehonpainolla mut ei siitä tuu yhtään mitään. En saa täälläkään jumppailtua kotona niin miks siellä saisin. Sitä paitsi en usko et pystyisin olemaan puolta vuotta ilman rautaa. XD vaikka juosta tykkäänki niin ei siinä saa samalla tavalla päästeltyä höyryjä kun salilla pumppailessa. Nyrkkeilyä tulee kyllä ihan karsee ikävä. Se on kyl se mun juttu, mut toivottavasti sitte Englannissa tai sit viimeistään kun palaan Suomeen niin pääsen taas nyrkkeilemään. Kun en tosiaan haluais hirveesti maksaa tuolla siitä treenaamisesta vaikka se tärkeetä mulle onkin. Mieluummin sit käytän ne rahat matkusteluun.

Kattelin kyllä tossa yliopiston sivuilta, että siellä näyttäis olevan kaikennäkösiä liikuntatunteja zumbasta taek wondoon, mut en sit tiiä miten se käytännössä toimii.. Pitää kysellä sit paikan päällä.

Toinen asia mitä oon miettiny on ruoka ja ruokailu. Tää on kyl vähän hölmöä ajatella tällasta mutta kun ite tottunu syömään 5-6 pientä ateriaa päivässä ja kun ranskalaiset tunnetusti syö kolme ateriaa päivässä ja lounas ja illallinen on ilmeisesti kolmen ruokalajin aterioita, niin saa nähä miten siellä sit sopeutuu ruokailurytmiin ja että teenkö suurimman osan ruoista ite vai millasta ruokaa yliopistolla on ja ja ja... Tällasta höpönpöppöötä mun päässä tällä hetkellä liikkuu.

Ostin myös just uuden puhelimen ja liittymän siihen, kun entinen alko temppuilee jo sen verran et meni hermo. En ookkaan ikinä ostanu ite näin kallista ja hienoa puhelinta. :p kun viime puhelimesta en maksanu mitään ja se oli mulla kuiteski yli kolme vuotta käytössä. Nyt on sitte Samsung. Ja ostin sen takia pari sataa kalliimman koska halusin et siinä on hyvä kamera. Ei tossakaan mikään superkamera oo mut better than average. Kun oon miettiny jo ennen Islannin reissuaki et haluisin jonku perusjärkkärin, mut tällä hetkellä ei oo rahaa panostaa siihen. Niin pärjään puhelimella ja susikameralla nyt sit hetken, toivottavasti. :p

Mutta juu, viime viikonloppu tuli ja meni ja oli kyl tosi kiva viikonloppu. Mul on täs muutenki nyt luksusta, kun on kolme vapaata viikonloppua putkeen. Viime viikonloppuna oli siis isänpäivä ja mun pikkuveljen synttärit plus olin lauantaina kattomassa Olavi Uusivirtaa.

Tein ekaa kertaa raakasuklaata
Hyvää tuli! Seuraavalla kerralla kokeilen jotain parempaa makua kyllä. Appelsiini tai minttu vois olla hyvä..

Meiksin tekemää kinkkupiirakkaa ja valkosuklaamustikkakeksejä. NaminamiLuksus isänpäiväsafkat: ite tehtyä makkarakastiketta (lue paljon suolaa ja voita) sekä perunamuussia
Tää viikonloppu on menny nyt vaan rauhallisesti hengaillessa. Kaverin kanssa käytiin Helsingissä Ravintolapäivässä hakemassa katukeittiöstä thaimaalaista ja sit käytiin herkuttelemassa Cafe Esplanadassa. Tänään sitten äitin kanssa kävelylenkillä ja kuvailemassa järven rannalla. Nyt lähen vielä moikkaamaan mun ihanaa kummipoikaa! :)

Ei oo nyt ihan tää mun kuukauden kiristely toiminu :D suklaa ja herkut maistuu. Mut eiks se oo se 80/20 ;D nojoo. Onneks päässy nyt ihan hyvään tasapainoon et ei sit mässäile kuitenkaan liikaa. :)

Muistakaa, että elämä on ihme ja on onni, että ympärillä on rakastava perhe ja ystäviä. Tätä saatiin taas todistaa tällä viikolla kun saatiin ilouutisia perheeseen. <3

Voi olla et nyt tulee taukoo tähän kirjottamiseen kun pitää viedä tietsikka huoltoon ja siinä menee noin kaks-kolme viikkoa. :/ enpä mä kyllä kauheen aktiivisesti oo muutenkaan kirjotellu kun en oo kerenny. :p katotaan jos onnistun puhelimella kirjottelemaan ku on nyt niiiiiin hieno ja viksu puhelin. ;)

xo Susa