perjantai 23. tammikuuta 2015

C'est l'hiver ou le printemps?

Coucou!

Tuntuu, että tällä viikolla ei oo oikeen mitään erikoista kirjotettavaa, mutta kirjottelenpa kumminkin :p täällä on ollu aika kylmä tällä viikolla! Hyhh. Lapaset ollu melkein joka päivä kädessä. Kevättä ja kesää odotellessa..

Löysin tällä viikolla vihdoin salin! *tuuletus* ja tuli kyllä kalliiks mut laskin, et siin on paras hintalaatusuhde, kun samaan hintaan kuuluu uiminenkin. Jotenki hirveen vaikee löytää täältä kunnon kuntosalia, tuntuu et joka puolella vaan hirveesti ryhmäliikuntatunteja, varsinkin tanssillisia tunteja, ja minen niihin kyllä mene :D ykski sali ois vaatinu et liittyy vähintään 6 kuukaudeksi, eikä ollu muita vaihtoehtoja. Nojoo, sillä salilla ei ollu kyllä ees vapaita painoja niin tuskin oisin liittyny muutenkaan. :p

Mut nyt on kuitenkin toukokuun puoleen väliin asti Antigonen uimahallin yhteydessä olevaan saliin jäsenyys! Ja kävin tällä viikolla pitkästä aikaa tosiaan uimassa ja ai että olin unohtanu kuin mahtia se on! On ekaa kertaa uinnista vähän reidetki kipeenä, kun polskin niin tosissani kun en malttanu lopettaa :p mut on se vaan rankkaa. Mut silti, superia! Ja mähän ostin tosiaan kokouimapuvun ja uimalakin, että pääsin uimaan:p täällä kaikilla pitää olla uimalakki  mut ilmeisesti joissain halleissa myös kaksosanen siisti uimapuku käy, mut ostinpa varmuuden vuoksi yksosasen. Oli aika omituista, kun en muista millon viimeks käyttäny kokouimapukua :p mut uimalakki on just hyvä! Ei valu uimalasit ja ei tuu tukka silmille ;)

On se vaan jännä, miten se liikunta vaikuttaa mielialaan. Olin pelkkää hymyä rankan uinnin jälkeen koko loppupäivän! :) muutenki kivaa et rupee saamaan vähän rutiinia kehiin, kun mulla on tosiaan se 4 vapaapäivää viikossa, ja perjantai on ainut pitkä koulupäivä, niin vapaa-aikaa riittää.

Tällä viikolla alko myös vihdoin terveellisemmin syöminen. Kyllä mä oon syöny jo pitkään perusterveellisesti, mut ennen joulua olin kolme viikkoa kipeenä ja sit lomaillessa jäi se sellanen herkuttelu ja napostelu päällä. Ja kun en liiku paljoa, niin syön huonommin. :p tiedä sit mistä johtuu. Jotenki kun urheilee, haluu tukee sitä urheilua ruokavaliolla.

Aattelinki nyt sit iskän ja itteni iloks koittaa tehä ruoka- ja liikuntapäiväkirjan ens viikosta blogiin. Saa nähä mitä siitä tulee :D otan paljon kuvia ruoasta, mut harvoin joka ateriasta. Mulla on muutenki ollu tosiaan vähän vaikeuksia löytää sitä tasapainoa terveellisesti syömisen ja herkuttelun välillä, nii nyt pitää ainaki olla rehellinen kun julkasee mitä syö ;D noei, mut alotin pitämään taas joulun jälkeen ruokapäiväkirjaa, millä pystyn sit tarkkailemaan vähän paremmin mitä syön. Koska kaloreiden laskeminen alko ärsyttää ja ahdistaa ja tiiän, et mun pää ei punnitsemista kestä, niin koitetaan näin löytää se kultanen keskitie. :)

Tän viikon maanantai oli kyllä huono päivä. Olin ihan masis koko päivän, ja se alko siitä kun menin kouluun ja en ymmärtäny kurssin ekalla tunnilla mitään ja opettajaki oli mukavan flegmaattinen. Ja sit minä ja Karina oltiin saatu vielä väärät lukkarit ja jouduttiin mennä 20 myöhässä tunnille ja hirvee hässäkkä siitäki sit tuli. Nojoo, se meni sit ohi, ja sen jälkeen onki ollu vaan hyviä päiviä. Plus perjantai on aina hyvä päivä! :) ja oon ruvennu ymmärtää enemmän tunneilla! Tai ehkä ruvennu vaan ymmärtää tän yhen opettajan aksenttia. Nää ranskalaisetki ajattelee et hänellä on outo aksentti! Joten en oo ihan tuhoontuomittu :p

Btw, täällä ei oo kaurapuuroa! Eikä mitään muutakaan puuroa! Tää on ihan hirveetä. Syön normaalisti aamupalaks kaurapuuroa melkein joka päivä. Huhh. Jos ois joku ruoka pitäny valita, mitä tulee ikävä, niin en ois uskonu et se on puuro. Ja karjalanpiirakat <3 ne on mun rakkaus. Muita ei nyt vielä oo ikävä. Mut kyl mä luulen, et kohta lähtee kotiin viestiä, et laittakaas kaurapuuroa ja ruisleipää tulemaan. Koska nää leivät on täällä ihan höttöä. Ja en kotonakaan syö paljon leipää, mut nytki ku oon syöny avokadoa melkein joka päivä niin ruisleipää kaipaa, koska avokado + ruisleipä = <3

Tästä tuli nyt näköjään vähän ruoka-aiheinen postaus. :D haha. Noh, mikäs sen parempaa. Tänään voi olla et meen johonki illaks hengailee, mut en oo kyllä menossa baanalle tänään enkä huomenna. En vaan jaksa :D oon huono opiskelija ku en jaksa juhlia :p välillä on kiva käydä mut varsinki nyt ku saliboosti taas päällä nii mieluummin meen kyykkäämään kun makaan sängyssä!

Ja lisää "mielenkiintosia" faktoja: oon nähny täällä ehkä 5 ylipainosta ihmistä! Ja nään joka päivä kun nää mättää patonkeja ja burgereita naamaan. Ja melkein joka aterialla jälkkäri. No okei, joskus se voi olla hedelmä, mut ihan hyvin myös muffinsi tai keksi tms. Oonki tullu siihen tulokseen, et vaikka ranskalaiset syö paljon ns. "shittiä" niin ne pitää silti just sen tasapainon. Ei syö liikaa, vaikka herkutteleekin melkein joka päivä. Mutta en kyllä silti pystyis ite vetää tota patonkia joka päivä vaikka se hyvää onki :p ite syöny sitä varmaa 4 kertaa. Ja kyllähän täällä porukat syö paljon vihanneksiakin. Mut tääl ei oo ainakaan mitään hiilarikammoa! Joka kaupasta löytää ehkä pari täysjyväpastapussia ja täysjyväleipääki suht hankala löytää. No ainakaan tää fitnessvillitys, mikä Suomessa vallitsee ei oo ilmeisesti rantautunu tänne, vaikka ihmiset paljon urheileeki.

Vitsi oon nyt jo niiin innoissani huhtikuusta! Heti huhtikuun alussa äiti ja pikkuveli tulee tänne (<3) ja sit meen Madridiin Nean luokse, ja sit Pariisiin tädin ja kummipojan kanssa. Sweeeeet. En malta oottaa.

Nojoo, koitan kaivella tuolta jotain kuvia tähän loppuun, kun en enää keksi kirjotettavaa :p ruokakuvia tietysti, kun nyt ei oo muuta.

Oih, puuroa!!

Little bit of hiking in St Guilhem
Tunapastaa
Bon week-end!

xo Susa