sunnuntai 11. tammikuuta 2015

La prémiere semaine

Salut!

Ensimmäinen viikko Montpellierissä nyt ohi ja se ei ollu kyllä niin onnistunu kun ois voinu olla, mut meni se näinkin. 

Tiistaina oli pari tapaamista koulussa ja katottiin lukkarin valmiiks ja täytettiin papereita yms pakollista. Mulla on täällä koulua ma, ti ja pe (maanantain tunnit alkaa vasta 19.päivä) mikä on kyllä typerää matkustamisen kannalta, mutta onhan kuitenki sit mahiksia kahen päivän minireissuihin :) mul pitäis alkaa myös joku ranskan pakollinen kurssi vaihtareille mut siitä ei oo vielä tullu infoa. Se on ilmeisesti iltasin:/ yöh. 

Eli perjantaina mul oli eka koulupäivä ja tulin sit sopivasti kipeeks. Keskiviikkona oli jo vähän kipee olo ja sit iski kuume, tai mun tapauksessa alilämpöö, torstaiks ja perjantaiks. Mutta, ekasta koulupäivästä selvittiin. Ihmiset vaikutti mukavilta ja avuliailta, vaikka en todellakaan ymmärtäny kaikkea. Varsinkaan kun olin ihan pihalla kuumeen takia. Mut yks ranskalainen tyttö sano kans vaan et sanot vaan et puhukaa hitaampaa nii se helpottaa. Ja kyl mä eilen kun tulin baarista kotiin niin jonku jäbän kanssa kävin melkein kokonaan keskustelun ranskaks! Wuhuu:D


Pizzaa oottelemassa
Kyllä pizza sen kuumeen vie pois 👌
Mut joo kuume onneks häipy mut flunssa valitettavasti jäi, mut pääsin kuiteski onneks lauantaina piknikille Erasmus - tyyppien kanssa. Koulu ei ilmeisesti järkkää mitään vaihtareille ku meitä on kuiteski suht vähän täällä, oisko meitä nyt tosiaan 3 tai 4 vaihtaria tossa mun koulussa, niin yksinäisyyden iskiessä päätin olla aktiivinen ja liityin Montpellier Erasmus-ryhmään Facebookissa ja laitoin sinne, että kiinnostasko ketään mennä joelle piknikille lauantaina. Ja ihmisiä tuli varmaan 50! Oli aika hullua ja kaikki kiitteli hirveesti mua järkkäämisestä, vaikka en ees oikeen tehny mitään :p mut oli tosi kiva tutustuu uusiin ihmisiin. 

Päätettiin sit mennä viel pienemmällä porukalla illalla syömään ja sen jälkeen baariin. Oltiin tapas-ravintolassa ja ruoka oli kyllä superhyvää. En oo vähään aikaan syöny niin hyvää. Oli tarpeeks mausteita ja vaikka ja mitä eri makuja. Ainut mitä en maistanu oli mustekalarenkaat, koska inhoon äyriäisiä :D 

Tapas-mestassa oli vaikka ja mitä hyvää, valkosipulikanaa, chorizoa, tossa kuvan isossa pallerossa oli sisällä lihaa ja sit oli valkosipuli- ja chiliperunoita ja salaattia omnom. Oli hyvää. Ja kaikki sai vielä sangriaaki ja makso jokaiselta 11€! Haluun ehottomasti mennä sinne uudestaan. Mut ilmeisesti täällä tulee halvemmaks mitä enemmän ihmisiä on syömässä, yksin se on kalliimpaa. Riippuu tietty meneekö turistipaikkaan vai ei.

Sit ruoan jälkeen mentiin sellaseen hauskaan merirosvotyyliseen baariin mis kaikki pöydät oli tynnyreitä ja melkein kaikki juomat rommista. Katto oli tosi matalalla ja lattiat ja pöydät vinossa ja muutenki sellanen pirate meininki. Ja hauskaa musaa! Hauska paikka :) sen jälkeen käytiin hetki tanssimassa mut se baari oli aika pettymys. Täällä menee vaan tyhmästi vika ratikka jo kahelta yöllä lauantaisin, et jos haluu jäädä joku kerta pitemmäks aikaa juhlimaan niin seuraava ratikka lähtee sit viideltä :p

Tänään kävin lounaalla yhen saksalaisen jäbän kanssa, joka on tosi mukava. Ja hän ei puhu et ollenkaa ranskaa, vaikka sitä vähän ymmärtääkin, et ilmeisesti pärjää myös ilman. Mut hän ei toisaalta oo täällä töissä eikä koulussa niin se selittää.

Ja btw! Täällä vaihdetaan kolme poskisuudelmaa. Suurimmassa osassa Ranskaa vaihdetaan kaks, ja jossain jopa neljä mut täällä kolme:p se on vähän omituista mut kai siihen tottuu.

Charlie Hedbon muistolle 
Lounas tänään. Nam!


Täällä järjestettiin ilmeisesti tänään mielenosotus ja hiljasuushetki Pariisissa kuolleiden muistolle. Täällä onki näkyny paljon "Je suis Charlie" postauksia ja lappuja.

Mut joo eipä niin paljoo kerrottavaa tällä kertaa. Tuntu et eilen sain ainaki muutaman uuden kaverin, mikä on mukavaa. :) huomenna sit käymään koululla ja sit kaupoille, koska oon liian laiska menemään tänään :D ranskaa pitäis täs ruveta lukemaan. Ja kuntosalia rupeen nyt metsästämään. Jotain flyelereita oon nähny nii pitää käydä tsekkaamassa mestat. Plus koululla on jotain nyrkkeilykursseja niin sinne kyl heti kun flunssa lähtee. Aattelin nyt kerranki olla kärsivällinen ja antaa tän mennä kunnolla ohi ennen ku rupeen salilla riehumaan.

Hyvää sunnuntaita!♡

Bisous, Susa xo