tiistai 28. huhtikuuta 2015

Barcelona

Hola!

Toissaviikolla tuli vietettyä nelisen päivää Barcelonassa, joka osoittautui oikein mukavaks kaupungiks kaikkien ennakko-odotustenkin jälkeen. Tuntuu, että kaikki, jotka käy Barcelonassa kehuu sitä hirmusesti, ja kaupunki ei tosiaan tuottanu pettymystä. Me vietettiin Barcelonassa noin neljä päivää, ja mun mielestä se riitti kyllä ihan loistavasti. Jäi kuitenkin vielä paljon näkemättä, niin voi sitten hyvillä mielin palata joskus.

Yllätyin tosi paljon siitä, kuinka iso Barcelona on ja kuinka paljon nähtävää siellä on. Käveltiinkin aika ahkerasti ja mulla alkokin jo hiukan jalkapohjia särkeä ja jalkoja turvottaa iltaisin.

Barcelonaan menee junalla Montpellieristä kolmisen tuntia ja pysähdyksiäkään ei tainnu olla montaa välissä, niin matka meni nopeesti. Mulla ja Maijalla oli huone guesthousesta, joka oli tosi toimiva ratkaisu ja lähellä La Ramblasia.

VAROITUS : tästä tulee nyt todella pitkä teksti ja paljon kuvia. Tuntuu, että reissusta jo sen verran aikaa ettei muista aikajärjestyksessä kaikkea, joten koitan nyt iskeä vaan kuvia ja kertoa niistä sitten jotain. :) laiska kun olen, niin en jaksa tehdä erillisiä postauksia eri paikoista (vaikka ne sen ansaitsisikin) :D

Mulle mielenkiintosimpia juttuja uusissa paikoissa on mm. arkkitehtuuri, ruoka ja ilmapiiri. Nautin suunnattomasti siitä, kun voi vaan kävellä ympäriinsä ja nähä sitä yleistä meininkiä. En oo koskaan ollu niin museo-ihminen, mut esimerkiks just puistot ja rakennukset herättää helposti mun mielenkiinnon.

Listaan nyt tähän paikkoja, jotka mua miellytti eniten, ja loppuun sitten sellasta yleistä meininkiä. ;D

La boqueria

Barcelonassa ei mun mielestä voi käydä ilman Boquerian kauppahallissa käymistä. Upeita, tuoreita raaka-aineita maan ja taivaan väliltä, jotka ei oo hinnalla pilattu. Sunnuntaisin valitettavasti kiinni.

Mount Montjuic

Kukkula sijaitsee rannan läheisyydessä, ja siltä avautuu näkymä kaupunkiin sekä satamaan. Puistosta löytyy muun muassa linnake, sekä kauempaa upea suihkulähde ja kansallismuseo.


"maaginen suihkulähde"

Kansallismuseon edustalta

Parc Guell

Itse Gaudin suunnittelema puisto, joka ei valitettavasti enää ole ilmainen, mutta muutaman euron maksaa mielellään nähdäkseen sen. Mun makuun vaan liikaa turisteja, mutta hieno oli silti! Btw, en oo varmaan koskaan nähny missään noin paljon ihmisiä ottamassa selfieitä ja poseeraamassa kuvissa. ;D

No otettiin meki muutama selfie! Takana ihmiset odottamassa pääsyä puistoon.


Because I'm happyyy....


Flax&Kale

Superhyvä ravintola, jossa käytiin brunssilla. Kivasti sisustettu, käytetään tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, ja upeita annoksia superfoodeilla höystettynä. Nams!

Syötäväks valikoitu avokadotoastia, jogurttilautasia ja smoothie bowl.
Persikan makusta soijajugua myslillä ja hedelmillä. <3
Yleismeiningit
La Sagrada Famiglia - oli liian pitkät jonot meille ja kallis sisäänpääsykin! Joku toinen kerta sitte :)


Ihmiset jonottamassa Gaudin taloon. Tonne haluun ehottomasti mennä joku päivä! Hirvee turistirysä vaan :(
Kerettiinpä kävästä biitsilläkin!
Espanjalainen munakas lounaaksi!
Ja löytypä rannalta "salikin"

Superkauppa, suosittelen!
Paella jäniksellä. Tulipahan maistettua, mutta seuraavalla kerralla mennään ihan vaan kasviksilla!
Mantelikakkua
Näihin kuviin ja tunnelmiin. Rupeen tästä heti perään kirjottamaan sitten Pariisin reissusta, tai toisin sanoen purkamaan mun miljoonaa kuvaa :p

Adios!

xo, Susa