keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Paris

Saluuuut !

Vihdoin koitti mun kauan odottama Pariisin reissu, ja sain vihdoinkin nähä rakkaan kummipojan ja tädin. :) En ollu aikasemmin käyny Pariisissa, paitsi vaan pyörähtämässä lentokentällä ennen junamatkaa tänne etelään, joten nyt koitti vihdoin se hetki, kun sain nähdä, että mikä Pariisissa on niin ihmeellistä.

Pariisissa tuotti välillä vaikeuksia kartan lukeminen ja metrolla liikkuminen, sillä kohta kolmevuotiaan kummipojan rattaita piti aina kantaa ylös ja alas portaita. Tossa muutaman päivän aikana tuli myös käveltyä paljon, nähtiin kaikki tärkeimmät nähtävyydet ja loikoiltiin puistoissa. Meille sattu myös aivan upea sää!

Mut yks juttu mikä mua todella yllätti, oli pariisilaisten ystävällisyys. Suomessa ja varmaan yleisesti maailmallakin on yleinen käsitys, että ranskalaiset ja varsinkin pariisilaiset on tosi epäystävällisiä ja nokkavia ja ei halua puhua englantia. Mun on pakko sanoa, että en oo kokenu mitään tällasta koko kevään aikana. Ranskalaiset eivät puhu englantia hirveen hyvin, mut he silti yleensä aina yrittävät. Vaihtovat yleensä heti englantiin, kun huomasivat että tulkkasin Katjalle ja Eetulle. Melkein joka kerta oli joku auttamassa portaissa rattaiden kanssa. Kun kysyi tietä, niin auttoivat avuliaasti. Joten pakko sanoa, että en kyllä käsitä ollenkaan mistä tämä ranskalaisten ja varsinkin pariisilaisten maine johtuu.

Siis kyllä sen voin myöntää, että ranskalaiset ja varmaan muutenkin ihmiset täällä etelässä voivat olla äkkipikaisempia ja näyttävät tunteensa helpommin, kun esim. suomalaiset. Mutta silti! Opetelkaa hyvät ihmiset sanomaan vaikka bonjour, merci ja pour moi niin kyllä loma Ranskassa helpottuu kummasti. :)

Mutta, nyt kuvia reissusta.

Seine


Notre Dame

Luxembourgin puistoDo I need to say more?
Näkymät ylhäältä

Louvre ja pyramidi

Kuuluisa Mona Lisa
Tää teki muhun paljon suuremman vaikutuksen! En nyt taas tiedä mikä on maalauksen nimi, mutta oli todella iso!

Jokiristeilyltä


L'arc de Triomphe


Champs-Elysée
Välipalaa Burberryn ja bemarin seurassa!
Parc des Buttes Chaumont
Paljon tosiaan nähtiin, mut vielä paljon nähtävää. Ens kuussa suuntaan tosiaan Pariisiin uudestaan muutamaks päiväks ja sillon ois tarkotus katsastaa Versailles ja Moulin Rouge, muuten sit vaan luvassa Pariisin kesästä nauttimista. :)

Nyt Maijan kanssa eläintarhaan lenkille!

xo, Susa