keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Cote d'Azur and the lovely Nice


Vietettiin ihanaisen Maijan kanssa viikko Cote d'Azurilla auringonpaisteessa ja pitää kyllä sanoa, että ei sitä aluetta turhaan kehuta!

Mun viimenen 1,5 vkoa Ranskassa meni reitillä Marseille-Cannes-Nizza-(Eze&Monaco)-Antibes-Montpellier-Pariisi-Helsinki.

Keskityn tässä postauksessa eniten Nizzaan, johon rakastuin kyllä ihan täysin! Ruvettiin jo haaveilemaan Maijan kanssa, että kymmenen vuoden päästä meillä on kesä-asunto ja luksusjahti Välimeren maisemissa.. (a girl can dream..)


Marseillesta tykkäsin tällä kertaa hiukan enemmän kuin viimeksi, kun aurinko paistoi ja oli muutenkin kesäfiilis. Edelleenkään se Marseillen likasuus ja kulttuuri ei hirveesti muhun iske, mutta onhan se meri ihana! Kalankit sijaitsee myös lähellä Marseillea, ja siellä haluun kyllä käydä joku päivä. Marseillessa ihan vaan hengailtiin, syötiin hyvää ruokaa sekä käytiin veneretkellä Chateau d'If'in vankilasaarella, johon novelli Monte Criston kreivi sijoittuu.

Le vieux port illalla


Chateu d'If


Cannesissa käytiin vaan päivän piipahdus reitin varrella. Cannesissa oli sillon menossa nämä kuuluisat elokuvafestivaalit, josta ei oltu siis alunperin tietoisia, kun tehtiin reissusuunnitelmaa. Ei kyllä nähty ketään kunnon julkkiksia, pöh! Mutta olihan se aika hauskaa ja huvittavaa ku seistiin siellä joku puoltoista tuntia muitten mukana punasen maton vieressä, eikä ees tiedetty että mitä odotettiin ;D Cannes on mukava rantakaupunki, jossa on elokuvafestareitten tuomaa hohtoa ja luksuskauppoja.


Niinkun jo alussa mainitsin, Nizzaan rakastuin ihan täysin! Oon aina aatellu, et se on sellanen kunnon turistimesta, ja onhan se vähäsen, mutta toi toukokuun loppu oli just täydellinen aika mennä sinne, koska täydellinen lämpötila (+25-29) ja ei liikaa ihmisiä. Meillä oli airbn'b'n kautta pieni yksiö minikeittiöllä, joka oli yhen kadun päässä rannasta. Super!

Nizzan suurimpia nähtävyyksiä on mm. 8km pitkä rantakatu Promenade des Anglais, satama, vanha "linna" kukkulan päällä (yli 200 porrasta kiivettävänä), Massenan aukio sekä vanha kaupunki.

Place Massena
Vanhaa kaupunkia

Chateau

Satamaa


Rantakatu yöllä :)
Ja mitä olisikaan loma ilman herkullista ruokaa! ;)Nizzasta tehtiin päiväreissu Ezeen ja Monacoon. Molemmat on sen verran pieniä paikkoja, että ne kerkee hyvin vilkasemaan yhden päivän aikana. Päivän aikana kaikki matkat maksoi yhteensä alle 10 euroa.

Eze on upea vanhanakainen pieni kylä kukkulan päällä. Ihania pieniä kojuja ja kapeita kujia. <3 Suosittelen lämpimästi! Ezen reissun kruunas vielä kun käveltiin alas parin kilsan reitti kukkulan vartta pitkin, joka laskeutui kauniisti meren rannalle, josta otettiin juna Monacoon. Cote d'Azuria parhaimmillaan!

View from the Grand Corniche
Eze - kuva netistä
Kuvat eikä sanat pysty kuvaamaan tota maisemaa kunnolla!
Monaco oli aiikas erikoinen paikka. En oo ikinä käyny sellasessa paikassa aikasemmin. :D se elämä taitaa olla siellä aika erilaista, ainakin niillä, kenellä massia riittää. Luksusjahteja, kalliita ruokapaikkoja, kimalteleva meri, huviloita, merkkikauppoja, turisteja, formulat.. Nää kaikki sopii Monacoon.CasinoMonaco koko komeudessaan - 2 neliökilometrin kokoinen valtio
Hiukka oli väsynyttä tyttöä Eze&Monaco-päivän jälkeen! Onneks ei ollu liian kuuma, et jakso kuiteskin hyvin kävellä.

Montpellieriin tultiin Antibesin kautta, joka kyllä ei ollu niin onnistunu päivä kun olin odottanu. Me ei saatu mihinkään laukkuja säilöön, vaikka yleensä kaikkialla on ollu joku säilytyspaikka! Siinä sitten kuljettiin vanhassa kaupungissa matkalaukkujen kanssa ja väsyneenä, niin pisti välillä vähän ärsyttämään. Mutta, ne maisemat mitä nähtiin oli kauniita! Olis ollu kyllä paljon lisääkin nähtävää. Ehkä sitten seuraavalla kerralla, kun meen Nizzaan, niin tonne uudestaan.. ;)

Pari kuvaa Antibesista meren äärellä

Mukavaa kesän odotusta!

xo, Susa