torstai 18. kesäkuuta 2015

Versailles & Montmartre

Vikoina päivinä Ranskan reissullani pääsin vihdoin näkemään Versaillesin palatsin. Sisäänpääsy ei maksanut mitään ollessamme EU:n kansalaisia ja alle 25-vuotiaita.

Niinkuin olin arvellutkin, itse palatsissa oli aivan liikaa ihmisiä meiän makuun ja kierrettiinkin palatsista vain yksi siipi, nämä ikiaikaiset sängyt ja maalaukset kun ei omaa silmää niin hivele. Oli aika huvittavaa, kun 20 turistia seisoi kamerat kädessä ja kuvasi kuninkaan ja kuningattaren makuukammareita :p kaikkialla palatasissa näkyi muutenkin tämä entisaikainen Ranskan monarkian loisto ja suurreellisuus.

Se mikä itseä kiinnosti eniten oli Versaillesin upea puisto, joka on aivan suunnattoman iso (815 hehtaaria!!) ja pelkästään palatsi on 7 hehtaarin kokoinen, joten nähtävää kyllä riittää. Oli jalat taas tuusana sen päivän jälkeen :D Meille sattu vielä kivasti tosi lämmin sää sille päivälle.

Puistossa kiinnosti eniten pitkä kanaali sekä Marie Antoinetten tilukset, jotka eivät kyllä tuottaneet pettymystä. Oli aivan ihanaa kuljeskella puistokatuja ja myös nähdä vanhoja rakennuksia ja tiluksia, joissa ihmiset ovat joskus asuneet. Aika romanttista mun mielestä aina ajatella mitä kaikkea siellä on joskus tapahtunut ;)"pieni" sisäpiha
Domaine de Marie Antoinette - Marie Antoinetten sanotaan olleen ainut kuningatar, kenelle sallittiin oma alue ja tilukset, jossa hän pystyi elämään rauhassa jäykältä hovielämältä ja myös elää rakastajansa ja lastensa kanssa.

Marie Antoinetten mestoilla - Temple de l'Amour 


Le Grand Trianon
Kanaalin sivusiipi

Versaillesin puistoon kuuluu myös monta muuta osaa, joten monia ihania paikkoja on vielä löydettävänä Versaillesista.

Itse asiassa pääsen nyt jo aikasemmin kun luulin kiertelemään uudestaan Versaillesin puistoon, koska lähden elokuussa Pariisiin työharjotteluun. Työharjottelu kestää 100 työpäivää eli tuun tammikuun puolessa välissä takasin. Jouluksi pääsen kyllä sitten Suomeen. :) aika jännää!
Le Sacre Coeur

Pariisissa oli myös taas mukavaa ja tuli bongattua muutama kiva mesta. Syksyllä sitten explooraamaan lisää! Tuskin tulee hirveesti reissattua syksyllä, kun Pariisissa riittää nähtävää ja rahatilanne tuskin antaa periksi. :/

À la prochaine!

xo, Susa