maanantai 20. heinäkuuta 2015

Homoviha, miksi?

Halusin nyt kirjottaa tästä itelle tärkeestä asiasta, vaikka aihe on varmasti koluttu jo monta kertaa läpi. Olen nyt pohtinut tätä asiaa jo hetken ja tullut siihen tulokseen, että mielestäni vastustajilta ei löydy minkäänlaisia kunnon perusteita tällaiselle vihalle ihmisiä kohtaan.

Hätkähdin eilen, kun näin Iltalehden sivuilta videon siitä, kuinka homoparia kohdellaan Venäjällä. Videon näet TÄSTÄ. En tietenkään ymmärrä mitä videolla huudellaan, mutta aika järkyttävältä käytökseltä vaikuttaa.

Rakkaan naapurimaamme presidenttihän siis kieltää homojen olemassaolon ja olemalla homo, rikot lakia Venäjällä, mikä on täysin ymmärrettävää, koska homoushan on siis vain valinta??

Juttelin myös kaverini kanssa, joka oli kevään Moskovassa vaihdossa, ja hän sanoi, että jos jäät homoudesta kiinni Venäjällä, menetät ajokorttisi. Ja vaikka Venäjältä homobaareja löytyykin, odottavat baarin ulkopuolella ihmiset, jotka mitä luultavimmin hakkaavat sinut kun astut ulos. Suurin osa ihmisistä Venäjällä kasvatetaan ja opetetaan tällaiseen käyttäytymiseen, mikä on siis täysin ihmisarvon vastaista!

Ja, mikä surullisinta homovihaa on myös paljon Suomessa. Suomessa, jonka pitäisi olla sivistynyt ja kehittynyt hyvinvointivaltio. Uskon, että varsinkin pohjoisemmassa Suomessa rasismia ja homovastaisuutta viljellään urakalla. Itse olen kasvanut pk-seudulla, ja kasvatuksen ja ympäristön ansiosta ei ulkomaalaistaustaisissa ihmisissä tai homopariskunnissa ole mitään ihmeellistä.

Olen täysin tasa-arvolain puolella, ja kyllä minun mielestäni myös homopariskunnilla on oikeus perustaa perhe. Ei se katso sukupuolta keneen sitä rakastuu. Ja muutenkin, maailmaan syntyy niin paljon lapsia huonoissa olosuhteissa, joille onnellinen koti kammotussa homoperheessä voi olla lottovoitto! Eikö se rakkaus ole kuitenkin tärkeintä?

Olen myös miettinyt, että on varmaankin helpompi olla lesbo kuin homo. Yleensä lesboja pilkataan ja heidät asetetaan kategoriaan "lyhyet hiukset ja miesmäinen olemus", mutta on paljon normaalimpia nähdä kaksi naista käsi kädessä, kuin kaksi miestä. Voisin myös kuvitella, että äidin/vanhempien on ehkä helpompi hyväksyä lasten homous, kuin esimerkiksi isän hyväksyä poikansa olevansa homo. Mitä mieltä tästä?

Tärkein kysymys onkin, että miksi ketään kasvatetaan inhoamaan ja hyljeksimään homoja? Jokaisella on oikeus kuulua mihin uskontoon haluaa, mutta jos jätetään uskonnon opettamat syyt pois tästä, niin miksi vihata muita ihmisiä, vain sen perusteella, ketä he sattuvat rakastamaan?

Myös sydämeni sulatti äidin facebook-päivitys Lenni-pojastaan, joka tykkää taitoluistelusta, autoista ja Hello Kittystä. Äidin päivitys tässä. Tässä ei ole siis mitenkään kysymys siitä, että Lenni olisi homo, ja jos on niin mitäs sitten?? Kysymys on siitä, että heti lapsuudesta jotkut helvetin fiksut vanhemmat opettavat omat lapsensa syrjimään ja nauramaan muille, jotka käyttäytyvät tai pukeutuvat eri tavalla. Hei haloo, ja sitten ihmetellään miksi on huono itsetunto aikuisenakin?

Tästä kirjoituksesta tuskin on hirveästi hyötyä, sillä homovastaisuutta on kaikkialla, mutta ehkä joku ymmärtää katsoa peiliin ja miettiä omaa toimintaansa.

Käytöstavat kunniaan ja annetaan kaikkien kukkien kukkia!


xo, Susa